Herkenrodekazerne wordt nieuwe Hasseltse stadsbuurt.

Hasselt krijgt er binnenkort een bruisende nieuwe woonbuurt bij, en dat in de bekende Herkenrodekazerne, middenin het stadscentrum. Het 16e-eeuwse refugehuis of vluchthuis krijgt nu een vierde leven.

De Hasseltse ontwikkelaars Vestio en Kolmont zullen het oudste burgerlijke gebouw van de stad - en bij uitbreiding de hele site - omvormen tot een nieuwe bruisende woonbuurt die de naam Refuga krijgt. In totaal komen er 141 luxueuze appartementen en een publieke binnentuin van meer dan 4.000 vierkante meter.

Eén ding is alvast duidelijk: het belooft een paradepaardje te worden. Verschillende activiteiten zullen er straks samensmelten in hetzelfde bouwproject. Zo wordt er werk gemaakt van een nieuwe stadsbuurt met woningen, maar de Hasselaar mag zich evenzeer klaarmaken voor kantoren voor onder meer de UHasselt.

“Binnenkort wordt de volledige site omgebouwd tot een nieuwe residentiële stadsbuurt met verschillende appartementen, middenin het historisch stadscentrum”, vertelt Michel Verhoeven van THV Refugehuis, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Kolmont en Vestio.

De gevels van het historisch waardevolle refugehuis aan de Maastrichterstraat blijven alvast behouden, net als het merendeel van de gebouwen langs de Persoonstraat en de Meldertstraat.

Leuk detail: alle appartementen van het centrale hoofdgebouw krijgen een wintertuin. Geen klassieke wintertuin, maar een nieuwe trend die komt overgewaaid uit Scandinavië. Het terrasconcept met verschuifbare glaspanelen heeft heel wat voordelen:

  1. Akoestiek: omgevingsgeluid dringt minder door.
  2. Temperatuur: extra verkoeling in de zomer, want de warmte wordt buitengehouden.
  3. Uitzicht: optimale bescherming van de beeldkwaliteit van het gebouw.
  4. Beeldkwaliteit: een dynamische uitstraling want terrasmeubilair en -inrichting kan je als bewoner permanent voorzien.
  5. Privacy: meer mogelijkheden om bewonersprivacy te garanderen.
  6. Extra leefruimte: dankzij de glazen schuiframen gaat er geen ruimte verloren aan draaicirkels en gaan de leefruimte en de wintertuin in elkaar op.
  7. Extra orangerie: ideaal voor planten die gevoelig zijn voor de koude.

Michel Verhoeven van THV Refugehuis: “Op zonnige dagen kan je de schuiframen aan de buitenkant van je terras wagenwijd openzetten, waardoor je een grote verbondenheid met buiten krijgt. Maar op grijze, koude dagen kan je de ruimte evenzeer afsluiten en blijft het een verlengstuk van de leefruimte waar ook heel wat licht langs binnenkomt.”

Meer Residentie Refuga

Wenst u meer informatie over Residentie Refuga te ontvangen? Schrijf u dan hier in, wij nemen snel contact op!

Bedankt om interesse te tonen in Residentie Refuga.

We hebben je inschrijving goed ontvangen.
Zodra er meer Refuga-nieuws is, ontvang jij dit in je mailbox.

Velden met een * zijn verplicht.