De buren van Residentie Refuga!

Mensen en middenstand houden een stad levendig. Residentie Refuga is meer dan een project: het is een nieuwe stadsbuurt. Die mooi aansluit bij de vele leuke handelszaken in de omliggende straten. Ontdek hier enkele unieke adresjes die je tegenkomt als je vanuit de binnentuin één van de vier doorsteekjes neemt.

Maison Blanche

Heerlijk, uitgebreid en origineel ontbijten doe je bij Maison Blanche. Op het menu: eitjes, spek, charcuterie en kraakvers brood, maar even goed frittata, banana pancakes en granola. Ook ’s middags kan je er terecht voor een overheerlijke lunch in een huiselijk decor.

Boekenwinkel Grim

“De grote publieke stadstuin wordt ongetwijfeld een plaats om tot rust te komen in onze drukke, bruisende stad. En ook bijzonder leuk voor al die nieuwe mensen die erbij komen.” (uitbater Katelijne Kevelaers)

Les Cheveux

Een stukje Parijs in Hasselt, daarvoor zorgt Natascha in kapsalon Les Cheveux. Groot is het er niet, gezellig des te meer. Voor de inrichting werkte ze samen met een interieurarchitecte die het materiaal voor de toog helemaal vanuit de lichtstad meebracht. Een bezoekje waard!

Slagerij Quetin

“Toen mijn overgrootvader de slagerij opende, was dit nog een volkse buurt. Later veranderde de wijk in één van de commerciële stadsdelen van Hasselt. In de toekomst zie ik dat volkse karakter weer terugkeren. Top!” (zaakvoerder Anthony Mestré)

Het Smaaksalon

In één van de mooiste panden van Hasselt ligt Het Smaaksalon, een brasserie waar je tijdens een dagje shoppen weer op krachten komt met een glaasje Limburgse wijn, jenever, een streekbier of dé onovertroffen Limburgse koffie. En daar wat vlotte gerechten met streekproducten bij. Hemels!

La Fontanella

“Ik heb hier veel handelszaken zien komen en gaan. Maar nu zie je dat de buurt herleeft. En dat hebben we onder andere te danken aan woonprojecten zoals Residentie Refuga. Want meer schwung is altijd welkom.” (Eigenaar Nicola Corbacio)

King Kong Coffee

Nood aan een break? Zet je aan een tafeltje bij King Kong Coffee en geniet er van een heerlijke fairtrade koffie én de knusse inrichting.

Lunetiq

“Een nieuwe woonbuurt hier in de Herkenrodekazerne? Dat is niet alleen goed voor de binnenstad maar ook voor de lokale middenstand. Het wordt volgens mij één van de mooiste bouwprojecten van Hasselt. Een prachtig initiatief. Zeker ook met de stadstuin die er komt.” (zaakvoerder Gregory Deghislage)

Lunchcafé/Beautysalon Café Beauté

“De bouw van deze nieuwe woonbuurt met stadstuin en alle andere initiatieven in Hasselt zorgen voor nog meer levendigheid. Ik hoop dat Hasselt vooruitstrevend blijft en bruist van nieuwe concepten en creatieve ideeën.”(eigenaar Sofie Carlier)

 

Deel uitmaken van deze tintelende buurt vol leuke handelszaken en plekjes? Maak snel een afspraak met een bouwadviseur.