Nieuwsbericht

Binnenkijken bij Ursulinenhof

Er beweegt wat naast het oude stadhuis van Hasselt. Kolmont en Vestio bouwen hier 104 gloednieuwe serviceflats. Coördinator Jules leidt ons met plezier rond op de werf van het Ursulinenhof voor een stand van zaken.

“De uitvoering loopt zoals gepland. De ruwbouwwerken van de garage zijn intussen voltooid en de inrit ter hoogte van de Lombaardstraat krijgt vorm”, legt Jules uit. “De laatste vloerplaten van het koperen gebouw zijn ook gestort, en de dakhelling wordt al zichtbaar. Je kan intussen ook de contouren van de binnenstraat opmerken. Die geeft vanuit het Groenplein een mooie zichtlijn naar het klooster, dat binnenkort gerenoveerd zal worden.”

Ursulinehof web 5
"Ook achter de schermen wordt hard gewerkt, ze treffen volop de voorbereidingen van de verdere afwerking. Tot in de kleinste puntjes.”

Achter de schermen

Het is druk op de werf. De techniekers zijn ook aanwezig en leggen alvast de leidingen. Binnenkort volgt ook de plaatsing van het eerste schrijnwerk. “Achter de schermen zijn de architect, aannemer en leveranciers natuurlijk ook hard aan het werk. Ze treffen volop de voorbereidingen van de verdere afwerking. Tot in de kleinste puntjes.”

Meer weten over Ursulinenhof? Klik snel door naar de website.