Nieuwsbericht

De kijkwoning: altijd een slim idee!

Middelste Kommen
Zuidzicht
Residentie Refuga

Een kijkwoning is tot in de puntjes klaar. Volledig ingericht. Waar een casco ruimte je alleen een beeld geeft van de indeling en grootte van een huis of appartement, gaat een kijkwoning dat stapje verder. Bovendien voelt een ingerichte woning veel groter aan. Alle meubels staan er op hun plek, de bedden zijn opgemaakt, de decoratie en gezelligheid staan op punt, tuin en zolder zijn ingericht. Dit laat je toe om de sfeer op te snuiven en je perfect in te beelden hoe het is om er te wonen. De afwerking en de materialen passen trouwens meestal in het standaardbudget van een gelijkaardige woning. Je krijgt dus een realistisch beeld. Natuurlijk ben je volledig vrij om in jouw woning voor een andere inrichting te gaan.

Professioneel advies

Maak je een afspraak voor een bezoek aan een kijkwoning? Dan leidt een deskundig bouwadviseur je uitgebreid rond. In welke fase van je bouw- of koopproces je je ook bevindt, hij of zij staat je bij op bouwtechnisch én financieel vlak. De bouwadviseur volgt je traject samen met de werfleider tot aan de oplevering. Heb je al een bepaald project in gedachten? Dan vergelijkt je bouwadviseur het plan tot in detail met de woning waarin je nu rondkijkt. De indeling, de ligging van de tuin, de stijl van je keuken, de grootte van je slaapkamer, je plannen voor de zolder of de locatie van je carport … je krijgt er een beter zicht op. Is de woonst nog niet gebouwd? Dan heb je nog inspraak in de indeling en inrichting. Ook dan is een kijkwoning dus ideaal als inspiratiebron.

20211023 middelste kommen kijkwoning web 18
"Je krijgt een realistisch beeld van alle mogelijkheden."

Weg keuzestress

Misschien is het voor jou niet vanzelfsprekend om meteen te weten welke bouwstijl en welk bouwtype je het best liggen. Die keuze maak je heel wat gemakkelijker wanneer je de verschillende opties werkelijk ‘beleeft’. Bezoek dus zeker onze kijkwoningen in verschillende bouwprojecten vooraleer je de knoop doorhakt. Een modern appartement in een stadscentrum zoals Zuidzicht of Residentie Refuga in Hasselt? Of een karaktervolle woning in Middelste Kommen in Hoeselt? In diverse, uiteenlopende bouwprojecten kan je een woonst bezichtigen. En meteen ook kennismaken met de buurt. Want ook dat is natuurlijk belangrijk.

Inspiratie voor je inrichting

Over het interieur van een kijkwoning is nagedacht en dat merk je. Een binnenhuisarchitect werkt alles tot in detail uit. Is de inrichting of een specifiek meubelstuk echt volledig jouw ding? Het is perfect mogelijk om je in contact te brengen met de interieurspecialist in kwestie. Of oefen wat geduld: wanneer het project op zijn eind loopt, wordt de kijkwoning zelf ook verkocht. Eventueel zelfs inclusief meubilair. Daar sta je van te kijken, niet?

Een blik op onze kijkwoningen?

Anderen lazen ook