Nieuwsbericht

Zussen worden Breese buren

Vanwaar het idee om samen in dit project te stappen?

Vera: “We waren al enkele jaren op zoek naar een eigen woonst, en dan nog liefst dicht bij elkaar want we komen heel goed overeen. Eerst zijn we verschillende appartementen gaan bekijken maar daar misten we een eigen tuintje en privacy. Dikwijls was er veel inkijk van de buren. Na heel wat mogelijkheden leek Cobbenberg de beste keuze.”

Elke: “Het project interesseerde ons al langer. We hadden er hier en daar al positiefs van opgevangen en aanbiedingen gezien op immosites. Het leek ons een toffe, gezellige buurt. Toen we onlangs hoorden dat Kolmont er enkele woningen zou bouwen, besloten we ervoor te gaan.”

Waarom kozen jullie eigenlijk voor Kolmont?

Elke: “We zagen het sowieso niet zitten om zelf een nieuwbouw te coördineren. Daar kennen we niet genoeg van. Daarom is zo’n kant-en-klare woning perfect voor ons. Zo moeten we ons enkel bezighouden met de inrichting en de afwerking. Verder neemt Kolmont alles uit handen. Die ontzorging is een belangrijk punt, vind ik.”

Vera: “De contacten met de bouwpromotoren en onze projectontwikkelaar Frederic Aelterman verlopen ook supervlot. We hebben al zoveel met elkaar gesproken dat ze ons echt wel kennen bij Kolmont.”

Kolmont zussen 1 web 92
"We moeten ons enkel bezighouden met de inrichting en de afwerking. Verder neemt Kolmont alles uit handen. Die ontzorging is een belangrijk punt, vind ik.”

En waarom dan precies Cobbenberg?

Vera: “De ligging is echt ideaal: rustig maar toch goed bereikbaar. Het centrum van Bree is vlakbij. Bovendien wilden we ook niet te ver van onze ouders gaan wonen. Nu verhuizen we maar een kwartiertje verder!”

Elke: “De woningen die we kozen zijn volledig onze stijl: landelijk met een hellend dak, een dakkappelletje, ruim maar niet té groot, … We zijn nu allebei single, maar als daar verandering in komt, is er plaats genoeg. Er zijn drie slaapkamers én een zolderruimte.”

Waar kijken jullie vooral naar uit?

Elke: “We gaan binnenkort de badkamer, keuken, deuren, enzoverder uitkiezen. Fijn om er je eigen ding van te maken!”

Vera: “We hebben uitzicht op een groene heuvel, wonen er ontzettend rustig én mijn zus woont dan amper drie huizen verder. Ik kijk er dus wel naar uit om gezellig op het terras of in de tuin te zitten. Ik zie ons er zo al samen een koffietje drinken of wat eten!”